Kategori Nyheter, Engagera dig, Nytt från styrelsen

Sex saker du kan göra i mars

Mars är International Long Covid Awareness Month och den 15 mars själva International Long Covid Awareness Day. Det vill vi såklart uppmärksamma även i Sverige – tillsammans med er! Därför har vi satt ihop en lista med förslag på vad du kan göra för att ge kampanjen ett så stort genomslag som möjligt.

1. Delta i en manifestation i Stockholm den 15 mars – på plats eller på distans

Är du själv drabbad eller har du en kollega, vän, förälder eller ett barn med postcovid? Ni som har möjlighet får gärna komma till manifestationen Vem saknas? den 15 mars kl. 11.30-12.30 på Sergels torg i Stockholm. Där uppmärksammar vi alla de som inte tillfrisknat efter en covid-19-infektion. Information om talarlista och vad du kan ta med dig hittar du i vårt facebookevent. Sprid det gärna till vänner och familj och bjud in de i din närhet som du tror kan komma.

Bidra på distans

Möjligheten att skicka in bidrag till fotoväggen stängdes den 6 mars.

2. Dela ett inlägg på sociala medier den 15 mars

Tillsammans kan vi fylla sociala medier med bilder och berättelser som höjer medvetenheten kring postcovid och dess effekter.

Hashtags du kan använda: #LongCovidAwarenessDay #LongCovid #vemsaknas #jagsaknas #careforlongcovid och #postcovid.

Ladda ner kampanjens logga etc på International Long Covid Awareness hemsida.

3. Bär budskapet! Kolla in vår popup-webbutik för kampanjmerch

I samband med Long Covid Awareness har vi vidareutvecklat kampanjens design och tillsammans med @forselius.art tagit fram en helt egen illustration med budskapet Care for Long Covid. Dessa finns nu tillgängliga på produkter i olika prisklasser (pins, klistermärken, vattenflaskor, kläder etc) i vår pop-up-webbutik. Av priset du betalar går ca 15-30 % oavkortat till föreningen. Bär budskapet tillsammans med oss! Besök Svenska Covidföreningens pop-up-butik.

4. Ändra din profilbild

Uppdatera din profilbild på sociala medier för att sprida budskapet. Ladda ner profilbildsfiltret här och klicka läs instruktioner om hur du steg för steg ändrar din profilbild här.

5. Starta en auktion på Tradera till förmån för Covidföreningen

Är du kreatör eller konstnär? Har du något fint föremål som letar nytt hem? Vi har registrerat oss som gåvomottagare på Tradera. Det innebär att du via tjänsten Donera med Tradera kan auktionera ut föremål till förmån för föreningen! För att starta en auktion klickar du på “Bidra med annons” på Svenska Covidföreningens Tradera-sida (du måste ha eller skapa ett Tradera-konto).

6. Starta en facebookinsamling till förmån för Covidföreningen

På facebook kan du lätt starta en personlig insamlingskampanj till förmån för föreningen. Alla gåvor går oavkortat till föreningen och vårt arbete för en bättre postcovidvård. Föreningens facebooksida hittar du här.

Fler nyheter